Tabt motivation - sådan finder du den igen

1/10/2019 10:18 AM |  BadmintonPeople.com |  CMS Admin
Mere end nogensinde før er det i dag utrolig populært at beskæftige sig med at dyrke motion og sport. Ofte vil du derfor blive set skævt på, hvis du ikke dyrker en eller anden form for motion. Desværre er det ikke altid lige nemt at finde motivationen frem - slet ikke om vinteren, og når sofaen kalder efter en lang og trættende dag. Motion er dog ikke kun en trend, som du skal efterleve. Det er også helt essentielt for et godt helbred, en sund krop og et sundt sind. Derfor er det vigtigt, at du bliver ved med at dyrke motion, selvom du måske mangler motivationen. Heldigvis findes der råd for den manglende motivation, og nogle af disse finder du her.
´
Lækkert udstyr
Det kan være utrolig svært at finde en tabt motivation frem igen. En af måderne hvorpå det alligevel kan lykkes at finde den frem igen, er ved at investere i nyt udstyr. Du tænker måske ‘hvorfor bruge flere penge på en sport, som jeg ikke er motiveret til at dyrke lige nu?’. Jo, ser du; Det er altid spændende og underholdende at modtage noget nyt, uanset om det er en ny bog, teknologisk udstyr, et par sko eller noget helt fjerde, og der er ingen tvivl om, at du har lyst til at afprøve det lige med det samme, at du modtager det. Sådan er det også med tøj og udstyr til sport. Forsøg dig derfor med at investere i noget nyt, og se så om motivationen ikke kommer snigende tilbage.

Din næste bekymring er sandsynligvis, at det hurtigt kan blive dyrt. Sportstøj og -udstyr er nemlig dyrt. Dette skal du dog ikke frygte for, da det er muligt at låne penge hertil. Du kan finde et lån, der passer dig og dine behov hos Tjeklån.dk. Så behøver du ikke at spekulere mere i, om du har råd til nyt udstyr eller ej.

En træningsmakker
Noget andet der for alvor kan sætte gang i motivationen, er en træningsmakker. Spørg din partner, veninde, familie eller lignende, om denne ikke godt kunne tænke sig at dyrke motion sammen med dig. Med en træningsmakker kommer du til at stå til ansvar over for andre end dig selv, hvilket er en stor motivation til at komme ud af døren. Desuden er det også altid lidt sjovere at have en at snakke med sin træning om.

Planlæg din tid
Planlægning af din tid og træning er også en god ide, hvis du vil finde motivationen igen. Grunden til dette er, at det mange gange er lettere at komme af sted, hvis du har et skema et sted, der fortæller dig, at nu er det tid til at træne. Ligesom med en makker, kommer du til at føle en form for ansvar - ikke over for en anden person, men over for dig selv. Så få fat i en kalender og begynd at skrive dine planlagte træningsdage ned.

Vær selvreflekterende
Når du står i en situation, hvor du føler dig demotiveret, kan det være en god ide at være selvreflekterende og overveje, hvorfor du føler sådan. I nogle tilfælde vil du opdage, at det er fordi, at der er andre ting i dit liv, der presser på. Andre gange handler det om, at du bare ikke kan tage dig sammen. Og i helt tredje tilfælde hænger det sammen med, at du bare ikke har interessen i den pågældende motionsform længere. Alle tre tilfælde har forskellige løsninger. 

Hvis du ikke kan finde motivationen, fordi der er andet, der presser på i dit liv, kan du finde motivationen i motion ved at opfatte det som en form for afstresning. I nogle tilfælde vil den bedste ide dog være at tage en kortere pause fra træningen - særligt hvis denne føles som en ekstra stressfaktor. 
Hvis det er fordi, at du ikke kan tage dig sammen, er det bare med at hanke op i dig selv og eventuelt følge nogle af de øvrige råd i denne artikel.
Handler det i stedet om, at du ikke har interessen længere, bør du begynde at lede efter en anden motionsform, der tiltrækker din interesse. Der er så mange forskellige, at det burde være muligt at finde noget, der passer til dig. Hvem ved? Måske vender du tilbage til det gamle i løbet af lidt tid. 

Cookies
 
Delete item?