Sådan vælger du den rigtige badmintonketcher

3/27/2019 12:02 PM |  BadmintonPeople.com |  CMS Admin
Hvis du skal ud at have en badmintonketcher? - Så kan det virke uoverskueligt, fordi der findes mange forskellige slags på markedet. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvilken type der passer bedst til dit niveau og din spillestil, inden du bare køber en tilfældig ketcher. 

Badmintonketcher til begynderen 
Hvis du er nybegynder, så kan du først og fremmest vælge at låne en ketcher fra klubben eller en kammerat, for at se om badminton overhovedet er en sport for dig, inden du går ud og investerer i en ketcher. Hvis du til gengæld har prøvet at spille badminton et par gange og er blevet så bidt af det, at du gerne vil ud og købe en ny badmintonketcher, så bør du især have fokus på din spillestil. 
En af de ting som en nybegynder kan have svært ved, er, at slå bolden helt ned til baglinjen. Hvis dette også er et problem for dig, så kan du kigge efter en badmintonketcher, der i dens opbygning kan hjælpe dig med at få et lidt længere slag. Det kan også afhjælpes ved selve opstrengningen, fordi din ketcher må ikke være for hårdt opstrenget. Det vil sige, at du bør have en opstrengning på 9 kg, da det vil hjælpe dig med at få bolden længere i dit slag. Ulempen er dog, at du vil have svære ved at lave helt præcise slag, men dette bør ikke være det første, du tænker på som nybegynder, i stedet for bør du have fokus på, at bolden er i spil, og at du kan skyde den rundt på hele din modstanders bane.     
En anden ting som du bør overveje, inden du køber en badmintonketcher er det materiale, den er lavet af. Mange af de billige modeller har et aluminiumshoved, hvilket gør, at den er ret slidstærk. Det gør dog også, at ketcheren bliver lidt mere tung set i forhold til en lidt dyrere ketcher, der er støbt af grafit. Hvis du vælger en ketcher, der er helstøbt i grafit, så er den lettere og mere fleksibel, hvilket kan give dig fordele i spillet. Ulempen er dog, at hovedet er skrøbeligt, og den kan gå i stykker ved at komme i kontakt med jorden.   

Som øvet bruger du flere penge på en ketcher 
Den øvede badmintonspiller er som regel en, der har styr på langt de fleste teknikker. Det vil sige, at man for eksempel godt ved, hvordan man spiller bolden til baglinjen. Derfor ses det mange gange, at de øvede spillere hellere vil have en ketcher, som kan hjælpe dem med placeringen af boldene og eventuelt en hurtigere ketcherføring for hurtigere reaktion. Derfor vælger du som øvet ofte en ketcher, der er lavet af grafit og har en hård opstrengning. 
Dermed stiger forventningerne til en badmintonketcher, når man bliver en øvet spiller, og det kan derfor blive dyrt både set i forhold til selve ketcheren, men også opstrengningen. Derfor kan det være, at du bliver nødt til at låne penge, men til gengæld så kan du komme til at præstere dit yderste i en sport, du holder af.  

Cookies
 
Delete item?