Tre gode råd til at komme igen efter juleferien

1/3/2020 1:14 PM |  BadmintonPeople.com |  CMS Admin
Dette er sponsoreret indhold
Efter juleferien kan det engang imellem virke uoverskueligt at finde den gode form igen. Sådan et par uger med fed mad, vin og øl og en nytårsfest til at runde det hele af er naturligvis ikke det bedste, man kan gøre for sin krop. Det hører dog til den tid på året, hvorfor man efter julen bare må op på hesten igen. Artiklen her giver dig et par gode råd til, hvordan du finder tilbage til formen, så man bedre kan vinde over badmintonmodstanderne. Når kampene blive hårde, kan en trallebænk fra https://kabeltromlen.dk/vare/trallebaenk/ være en oplagt løsning at holde sine pauser på. 

Kom i gang med motionen igen
Typisk sker det i løbet af en ferie, at man ikke får lavet den motion, man plejer at få gjort i hverdagene. Især i julen, hvor man typisk har en masse planer som julefrokoster, er det ikke lige altid, man får løbet den vanlige tur. Desuden er det heller ikke altid, man lige orker, da en mave fuld af julemad kan være svær at få slæbt uden for. Motion er dog noget af det kroppen har allerbedst af i løbet af sådan nogle dage. De fleste spiser nemlig meget mere, end de plejer, og maden er typisk en del federe. Derfor har kroppen enormt godt af at få sat forbrændingsprocessen hurtigere i gang ved et par løbeture. Hvis man alligevel ikke fik det gjort hen over julen, bør man i den grad komme i gang igen, hvis man stadig skal have overhånden over sin ugentlige badmintonmodstander.
Julen er forbi, og det samme er julemaden
Som sagt spiser langt de fleste i julen meget federe, end de normalt gør i hverdagen. Julemaden er nemlig fuld af fedtrigt mad som sovs og flæskesteg. Når man ikke normalt spiser så store mængder af fed mad, kan det være svært for kroppen at følge med. Derfor bør man hurtigst muligt efter julen finde tilbage til ens normale madvaner. De første par dage efter nytår kan man med fordel spise noget grønt og droppe kødet i nogle dage. Typisk er det nemlig ikke salat, man fylder sig med i løbet af julen, og det savner kroppen efter juleferien. 

Få rettet døgnrytmen til
En af de ting, der ofte sker i løbet af en ferie, er, at man vender op og ned på døgnrytmen og muligvis ikke får den søvn, man bør. Især når juleferien typisk slutter af med en nytårsfest til langt ud på natten. For at komme i rigtig god form er en god nats søvn dog afgørende. Derfor bør man hurtigst muligt efter julen komme tilbage til hverdagen og få vendt sin døgnrytme til det normale. På den måde er kroppen langt bedre forberedt til de hårde badmintonkampe, og hvis man er i gang med en af de hårdere kampe, kan det være altafgørende lige med den sidste smule energi. Hvis man tilmed følger de første to råd, får modstanderne for alvor svært ved at hamle op med en.  

Cookies
 
Delete item?