Vill du börja spela badminton?

3/16/2021 2:34 PM |  BadmintonPeople.com |  CMS Admin
En mycket trevlig sport, det är badminton. De allra flesta av oss har testat på den lite enklare trädgårdsvarianten som barn. Men sporten i sig är något som har anor långt bak i tiden. Det fanns redan för flera tusen år sedan lekar och spel med fjäderbollar i länder som Kina och Indien till exempel. Det fanns även en europeisk föregångare till dagens badminton i form av jeu de paume. Den moderna variant vi spelar i dag utvecklades ur racketspelet poona. Det var brittiska officerare som kom i kontakt med denna sport i Indien under 1860-talet. De tog sedan med sig detta hem. Hertigen Beaufort blev förtjust och ägnade sig ofta åt detta, på sin egendom Badminton House. De regler sporten har idag, de kom runt 1887. Om du vill börja spela badminton, köp dig då ett racket samt kolla av om det finns en klubb nära dig. 

Satsa på rätt utrustning
Om du vill spela badminton på ett mer seriöst sätt än bara i trädgården så är det bra att köpa det du behöver. Bland annat behöver du en riktigt badmintonracket. De som säljs för trädgårdslekar är inte det du ska ha, då de är ganska veka. Det är bättre att köpa racket från en badmintonshop. Sedan är det inte fel att även satsa på att köpa egna fjäderbollar. Det finns även badmintonkläder att satsa på. Men till en början går det så klart att spela i vanliga träningskläder om du föredrar det. Se även till att ha bra skor på dina fötter när du spelar.

För att börja spela sedan, så kan du ta med en vän till en bana. Många städer har ofta hallar med möjlighet att spela badminton i. Sedan finns det även klubbar för denna sport att gå med i. På Svenska Badmintonförbundet kan du hitta föreningar som ligger nära dig.  

Cookies
 
Delete item?