Hvilke sko er de rette for dig?

7/12/2021 11:13 AM |  BadmintonPeople.com |  CMS Admin
Når du dyrker sport, såsom badminton, er de rette sko nødvendige for at undgå unødvendige skader og smerter. Som badmintonspiller vil du ofte skulle vride kroppen i mange unaturlige retninger, når du kaster dig efter bolden. Derfor er valget af kondisko et vigtigere et, end hvad mange umiddelbart regner med. 

Det kan være forvirrende at skulle finde de ideelle træningssko, især når der er så mange varianter på markedet. Derfor er det vigtigt at orientere sig om de helt rigtige sko.

Hvilke badminton sko skal jeg så vælge?
Hvis du vælger nogle sko der er forkert bygget op vil dette kunne skabe slemme skader. Eksempelvis tager mange løbesko på, når de skal spille badminton; løbeskoen er for høj, og du kan risikere at skade dine led i forsøget på at nå underlaget, når du skal lave sidebevægelser.
Badminton sko skal være skabt til hurtige vendinger, stødabsorbering, og balance.
Der er dog nogle pointers du kan følge, for at finde de perfekte badminton sko.
Foden skal være støttet optimalt, den skal kunne ånde, og ideelt set skal ydersålen på skoen være en non-marking ydersål; dette betyder at sålen ikke efterlade mærker på halgulvet, men vigtigere, at den er skridsikker.
Foden bliver støttet ved at ydersiden af skoens front bliver forstærket, hvilket netop giver en bedre støtte når der laves hurtige bevægelser på banen. Det er også her sålen kommer i spil, da den helst skal være flad, så de hurtige bevægelser fra side til side kan gøres uden komplikationer. 

Dette gør at du har tæt kontakt til gulvet, der ikke hindrer din bevægelse.
Stødabsorberingen er også en nødvendighed, da du ofte tager et stort skridt eller hopper ud efter bolden. Det resulterer i at der kommer et stort chok op gennem benet, hvilket, hvis du ikke har den rette stødabsorbering i skoen, vil udsætte knæ, ryg, og hofter for unødig belastning og fremme skader.

Bliv ikke helt modløs!
Du bliver måske en anelse rundforvirret af alle disse krav, der skal være til sko, og er muligvis ved at give lidt op. Det er forståeligt, men det behøver ikke at være skræmmende at tage ud og finde dine ideelle badminton sko. 
Det er derfor vigtigt at huske på at når du går ud for at finde skoene, at der altid vil være professionelle klar til at hjælpe med netop at finde de perfekte sko til lige præcis dine behov. 

Cookies
 
Delete item?